Theo van de Grift

Theo van de Grift
Partner

Kansen zien en kansen grijpen.

Expertise: Defensie & Veiligheid

 

Politiek-Strategisch

Door mijn achtergrond in de politicologie heb ik een grote interesse in het politieke spel. Dat zat er al vroeg in. Voor debatten als de ‘nacht van Wiegel’ of dreigende kabinetscrises kon je me s’ nachts wakker maken. Dit was vaak niet nodig aangezien deze debatten al nachtwerk waren. Dit soort debatten was en is voor mij genieten als van een goede film. Daarnaast heb ik altijd een grote affiniteit gehad met de werking van onze economie en de rol en uitdagingen van het bedrijfsleven in deze. Ik voel mij in mijn huidige functie dan ook als een vis in het water, aangezien wij middenin het ecosysteem zitten van bedrijfsleven, overheid, politiek en burgers. Dat levert een interessante dynamiek op. Het maken van de vertaalslag tussen deze vier stakeholders en het zorgen dat je alle partijen meeneemt in de goede richting zodat je samen tot een groter geheel komt, is iets wat mij veel voldoening geeft.

Defensie

Defensie en veiligheid zijn de onderdelen van de publieke zaak waar ik het meest warm voor loop. Defensie raakt ons allemaal. Na jarenlange bezuinigingen is er nu sprake van een omslag. Door ontwikkelingen in de wereld om ons heen begint het besef te dagen dat ons huidige manier van leven zonder goede defensie wel eens onder druk kan komen te staan. Daardoor wordt er momenteel naar defensie gekeken als een verzekering voor de normen en waarden die we de afgelopen jaren een beetje verslonsd hebben, maar waarvan we nu beseffen hoe belangrijk ze zijn. Dat vind ik een goede zaak. Daarbij geloof ik sterk in de kracht van rationele analyses. Door zaken goed te analyseren kun je voorspellen hoe de hazen lopen en toekomstplannen maken die een bijdrage leveren aan het beschermen van onze wereld. Daar zet ik mij graag voor in.

Persoonlijke contacten

Ik ben iemand van de persoonlijke contacten, en dat is een van de redenen dat ik me zo thuis voel bij BridgeHead. De meeste klanten zijn al jaren bij ons. Dat zegt iets over de relatie. Inhoud is belangrijk, maar niet alles. Je kunt inhoudelijk nog zoveel kwaliteit leveren, maar als je niet ook kunt inleven in een ander zijn ideeën en belangen, krijg je in deze business niks voor elkaar. Het gaat uiteindelijk om de persoonlijke relatie. Relaties zijn heel belangrijk voor mij, zowel privé als in het werk. Ik heb altijd in kleine organisaties gewerkt, en dat is niet voor niets. Kleinschaligheid is bevorderlijk voor het persoonlijke contact. Een van mijn klanten is een grote organisatie met bijna 150.000 medewerkers met alle besognes die daar bij horen. Ik vind het heel interessant en leerzaam om te zien wat daar allemaal speelt. Ik vind het dan ook een groot voordeel van werken bij BridgeHead dat je aan de ene kant op de hoogte bent van hoe het er aan toegaat in de corparate wereld, maar aan de andere kant de geborgenheid ervaart van ons boetiek kantoor. De sfeer is informeel, alles kan gezegd worden en er wordt veel gelachen

Uitdaging

Ik zou graag zien dat we onze huidige goede reputatie uitbouwen en van BridgeHead een household name maken. Een bedrijf dat als toonaangevend wordt gezien op ons vakgebied. Daarvoor hebben we alles in huis. Wij worden gezien als de ‘New Kids on the Block’ en dat bevalt me wel. Wij doen dingen anders en leveren daardoor echte toegevoegde waarde. Doordat we werken vanuit kennis en relatie krijgen we veel voor elkaar en kunnen we echt iets betekenen voor onze klanten en de overheid. Het is de uitdaging dat succes te continueren en uit te bouwen. Dat houdt voor mij in dat we echt top of mind komen bij iedereen die zaken wil doen met de overheid. Als we dat de komende jaren kunnen bewerkstelligen, ben ik helemaal tevreden.