De financiële wereld is niet veilig gebleken voor grote veranderingen. Crisis en vertrouwen, het komt en het gaat. De klassieke fundamenten van de financiële sector zijn aan erosie onderhevig door externe en interne krachten. Digitale disruptie speelt hierin en grote rol. Ontwikkelingen zoals fintech, PSD2, block-chain, BankID garanderen nieuwe uitdagingen én kansen.

Neem als voorbeeld de banken. Onze grootouders stopten hun juwelen in een kluis bij de bank. Tegenwoordig zoeken we vooral een veilige plek voor onze data. Banken zijn bezig met het creëren van die plek. De overheid is nieuwsgierig en wil mee veranderen. BridgeHead herkent de kansen voor innovatie in het publieke domein en weet deze om te zetten in concreet resultaat. Zo weten wij hoe de uitgestoken hand het best kan worden gepakt, of hoe je een hand uitgestoken krijgt.

De overheid is echter ook kritisch en kan soms onvoorspelbaar reageren. Dankzij jarenlange ervaring weet BridgeHead duiding en advies te geven bij het acteren en reageren door deze overheid. Digitalisering is momenteel dé drijvende kracht die zorgt voor innovatie, een sterke dynamiek en structurele veranderingen in sectoren. Het is inherent aan een overheid om soms log en statisch te zijn. BridgeHead kent het radarwerk van het publieke bedrijf en is als geen ander is staat om versnelling en resultaat te bewerkstelligen.

Merijn Zee
Partner

Bekijk profiel

De muur tussen publiek en privaat moet naar beneden.